keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kynsilakanpoistolapputeline

eBayn ihmeellinen maailma on täynnä jänniä asioita.
Yhtenä löytönä muovinen vanulapputellinki ja siihen sopivat vanulaput. Itseasiassa en tiedä mitä ainetta kyseiset lappuset ovat, paper pads sanoo esittely eBayssä. Lappu kuin lappu.
Parhaan kynsilakkaystäväni kanssa näistä ja telineestä oli kerran puhetta, ja siitä intoutuneena lopulta tilasin sen. Hintaa reilu neljä euroa, joten isoa taloudellista katastrofia tästä ei kuitenkaan tulisi.
Päivänä eräänä paksa sitten tulla tupsahti postilaatikkoon. Teline on hyvä, muovia siis, eikä ehkä kestä ihan loputtomiin, eikä tietenkään mitään järjetöntä kohtelua. Mutta siis tuntui hyvältä, ja varmasti ajaa asiansa hellässä huomassani helpottamaa harrastukseni ikävintä osuutta eli kynsilakkojen poistoa. Lappuset tuntuivat kovin ohuilta ja niitäkin parhaan kynsilakkaystäväni kanssa ihmeteltiin, että kuinkahan nuo mahtavat toimia.
Pääsin viimein tositoimiin, kun monien elvytyslakkakerrosten ja pääkalloleimailujen jälkeen vihdoista viimein päätin ryhtyä poistamaan jättimäiseksi paisunutta lakkakerrosmäärää. Otin reilusti neljä lappusta kerralla, kun ajattelin niiden olevan niin kovin ohuita. Yllätys oli kovin suuri, kun jo ensimmäisen kynnen kohdalla totesin, että vähempikin määrä riittää. Puolitin määrän, ja jatkoin hommaa kahdella päälekkäisellä lapulla. Joo ei, vähempikin riittää. Yksi lappu nelinkerroin taitettuna oli juurikin sopiva kynnenkokoinen setti. Tavallisiakin pyöreitä vanulappuja käytän vähintään kaksinkerroin. Neljä lappua riitti massiivisen lakkakerrostuman poistoon ja viidennellä tein vielä loppusilauksen varmistaakseni, että kaikki törky on pois kynsiltä ja sormista. Jokunen pieni haituva lapuista jäi kynsiin käsienpesun jälkeenkin, mutta mielestäni tavallisista vanulapuista jää enemmän.
Telineen mukana tuli samaan hintaan 400 lappua, joten muutamat lakkaukset näillä poistaa. Tummempien lakkojen poistoon voi tarvita muutaman lapun lisää, mutta lappuja saa kätevästi tilattua eBaystä muutamalla dollarilla 400, 600, 900 tai 1000 lappusen paketeissa.
Kuvassa telineessä puolet mukana tulleista lapuista eli 200 ja vieressä kahdessa nipussa loput 200. Edessä neljä yksittäistä lappua näyttämässä osviittaa lappusten ohuudesta.
Varmasti tilaan joku kerta lisää lappusia, kun jollain myyjällä niitä sopivasti kohdalle sattuu. Todella kätevä tellinki sekä käyttökelpoiset lappuset. Hintansa väärtti.

4 kommenttia:

kynsikkö kirjoitti...

Harmi kun ne mun lappuset oli liian pikkuruisia tuohon tellinkiin :( Mietinkin että mitenhän noi laput pelittäis tuossa geelihommassa? Eipä pöljät älytty kokeilla!! Mitään haituvia ei kyllä saisi irrota yhtään.Hyvä on kuitenkin teline :)

Lila Lakka kirjoitti...

Harmi joo, ois ollu hyvä teline sunkin hommaan. Otan noi seuraavaan huoltoon mukaan, ni voit testava mun kynsien kaa niitä. =)

kynsikkö kirjoitti...

Jooo,jos viitsit mukana roudata :)

Lila Lakka kirjoitti...

Tokkiisa, nou brobleemo. =D