torstai 26. heinäkuuta 2012

eBayn iloinen ihmemaa

Luin taannoin SanNails -blogin Sannun postauksen epäonnistuneista eBay-tilauksista ja lähetysten pakkaamisista ja kolhiintumisista kuljetuksessa. Kirjoitanpa nyt aiheesta omia kokemuksiani kynsilakkapäiväkirjaani.

Liityin eBay-tilaajien iloiseen joukkioon helmikuussa ja tähän mennessä olen tilannut sieltä 35 tuotetta, joista muutama harva tuote Elämäni Suuren Rakkauden toiveesta ja hänen käyttöönsä, sekä jotain yksittäistä yhteiseen käyttöön. Amerikasta toimitus on hätäisempää, Sechet tuli viikossa, Hong Kongista tilatut tuotteet ovat tulleet noin kahdessa viikossa ja Kiinasta toimitus on kaikkein hitainta, pari tilausta on matkannut jopa kuukauden. Koskaan ei voi tietää, kauanko mikäkin lähetys taivaltaa, joten kiireiseen tarpeeseen kannattaa tilata suomalaiselta myyjältä. Kaikista tilauksista on tullut jotain vastinetta, yhtä tilausta lukuunottamatta jopa juurikin sitä, mitä tilasin.
Pääsääntöisesti tuotteet on huolella pakattuja, eikä laadussakaan hirveän paljon valittamisen aihetta ole ollut, huomioonottaen hinnat. Erään tuotteen, mikä maksaa suomalaisessa nettikaupassa 15 euroa, saa eBaysta reilulla 2 dollarilla. Siinä sitä on ajattelemisen aihetta.
Kahdesta tuotteesta olen joutunut valittamaan.

Ensimmäinen ja tähän mennessä ainokainen eBaysta tilaamani kynsilakka, jota myös lohtulakaksi kutsuin, viipyi reissussaan päivää vaille viisi viikkoa. Lakkapullo oli pakattu kuplamuoviin ja kuplineen vielä vuorattuun lähetyspussiin. Lakka oli ihan kivan värinen lila lakka, mutta ei se lakka, minkä olin tilannut. Lisäksi pullo oli saanut reissussa osumaa ja pullon pohjasta oli haljennut lasia, mitkä sirpaleet löytyivätkin pakkauksesta. Ihme kyllä halkeama oli juurikin onnekkaasti sopiva, ettei lakka ollut valahtanut pullosta pohjan kautta ulos. Jotta epäonnistuminen olisi täydellinen, lakkaa oli myös valunut tippa korkin alta eli korkki oli huonosti kiinni.
Minä heti valittamaan myyjälle, että tuli väärä lakkapullo ja kaiken lisäksi vahingoittuneena. Myyjä ystävällisesti lupaa lähettää uuden pullon veloituksetta. Kovin ystävällistä. Tällä kertaa toimitus on vähän hätäisempi ja lakkapullo saapuu tasan kahdessa viikossa. Jipii... Paitsi, että lakka on edelleen väärä. Minä siitä reklamoimaan uudelleen myyjälle, joka pyytää lähettää sähköpostitse kuvia. Minä kuvaamaan kahta saamaani väärää lakkapulloa ja läppärin ruudulta otin kuvan myös tilaamastani lakasta. Ihmetyttää vaan, että myyjällä ei itsellään ole sen kummempaa tietoa, mitä hän myy milläkin tuotekuvalla. Luulisi häneltä kuvia löytyvän omasta takaa.
Myyjältä tulee vastaus, että on pahoillaan kun pulloissa on "some difference"... Joo, v***u, niissä ei ole vain some difference, vaan ne on kaksi aivan täysin eri lakkapulloa!!! Toisessa on neliskanttinen korkki ja toisessa pyöreä. Toisen pullo on ylöspäin levenevä ja toisessa koko matkan suora. Ehkä mä sit vaan oon ainoa ihminen maailmassa, joka näkee niissä jotain eroavaisuutta...
Koska en ollut tyytyväinen ehjäänkään väärään lakkapulloon, myyjä hyvin nopeasti lupasi lähettää rahat takaisin, minkä hän hyvin nopeasti tekikin. Pyysi vielä viimeisessä viestissä kuitenkin laittamaan hänelle viiden tähden feedbackiä, koska hän palautti rahat. Lopputuloksena mulla oli kaksi väärää lakkaa, rahat ja armoton v***tus, kun en saanut mitä tilasin. No en sitten laittanut minkäänlaista feedbackiä.

Ihan vastikään tilasin 10-packin kynsikiekkoja, kaulakorun ja pari dosettia, jotka mainitsin eilisessä päiväkirjamerkinnässä. Samalta myyjältä olin tilannut pari kertaa aikaisemminkin. Tähän asti tilaukset ovat saapuneet nätisti pakattuina, nopeasti ja oikeiden tuotteiden kera. Tällä kertaa kynsikiekkojen muovipussi oli selkeästi repeytynyt yhdeltä reunalta auki ja sitä oli yritetty teipata pakkausteipillä kiinni, siinä kuitenkaan onnistumatta sen kummemmin, mutta pakkausteippi oli useamman kiekon kynsissä kiinni.
Tiedätkö, miten ärsyttävää on, kun teipistä jää liimat kiinni esineeseen, eikä sitä saa koskaan kunnolla siitä pois millään? Aikaa myöten liima kuitenkin kerää itseensä pölyä, kissankarvoja ja ties mitä mikrohiukkasia ja liimainen kohta muuttuu pikkuhiljaa erittäin vastenmielisen näköiseksi. Yöks. Onneksi tällä kertaa ilmeisesti onnistuin välttymään siltä inhottavuudelta. Rikkoutunut paketti sinällään ei vielä haittaa, jos tuote on kurantti, mutta tällä kertaa yksi kynsikiekoista on jäänyt muovipussin rikkoutumisen myötä matkanvarrelle jo lähtöpaikassaan. Sinällään tilauksen lähetyspussukka oli virheetön ja vahingoittumaton, joten pussin repeäminen on tapahtunut jo ennen tilauksen lähettämistä.
Tein myyjälle reklamaation ja myyjä halusi nähdä tuotteesta kuvia, joita hänelle lähetin sähköpostilla. Seuraavaksi myyjä halusi tietää, montako kiekkoa oli vahingoittunut... No, kuten sanottua, tilasin 10 kiekkoa ja sain 9, jotka ovat käyttökelpoisia. Lähetyksestä siis puuttui yksi kiekko. Miten paljon aikaa ja energiaa myyjä viitsii uhrata yhden kynsikiekon takia. Asiakas ei saanut tilaamaansa ja odottaa hyvitystä. Myyjä lupasi laittaa yhden dollarin hyvitystä, aika hyvin 3,81 USD hintaisesta tuotteesta. PayPal ilmoittikin seuraavana päivänä dollarin palautuksesta. Kiva. Kiitin vielä myyjää nopeasta toiminnasta ja laitoin hänelle viiden tähden feedpackin.
Käsittääkseni eBay-myyjät ovat hanakoita lähettämään uuden tuotteen tai rahat takaisin siinä toivossa, että saavat viiden tähden feedbackin. Mielestäni on joka tapauksessa vähintäänkin kohtuullista palvella asiakas loppuun ja tyytyväiseksi asti. Jos tilaan jotain ja maksan pyydetyn hinnan samantien, oletan saavani myös ehjän tuotteen. Myyjän asia on pakata asiakkaan tilaama tuote kuljetuksen kestäväksi, myy hän sitten tuotteita maailman toiselle puolelle tai viereiseen kaupunkiin.
Kannattaa ehdottomasti reklamoida, jos tuote on vahingoittunut tai on väärä.

PS. Asian vierestä... Uusi kynsilakkahylly oli ilmestynyt eilen takkahuoneeseen!!! =D Ja sit mies KÄSKI mut Robbariiin. Nii-i, aattele, vaikka se on just kauheinta, mitä voi tytön käskeä tekemään, kun siellä on ne kaikki kynsilakkahoukutuksetkin. No mut mun piti siis mennä ostamaan SINKKIÄMPÄRI!!! Kaikkee se mies keksii, kun se oikein ehtii ajattelemaan... Siitä sitten myöhemmin enemmän tarinaa.

Ei kommentteja: