perjantai 13. heinäkuuta 2012

Huoltoa vailla

V A R O I T U S   ! ! !
Sisältää rujoja kynsikuvia. Jatkaminen omalla vastuulla.

...no niin... sinua on varoitettu...

Sattuneesta syystä kynnet olivat ilman huoltoa 9 viikkoa ja 3 päivää. Oli ihan mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan ne kestävät, kun tammikuiset kynnet alkoivat hajota 1,5 viikon paikkeilla. Pahin pelkoni oli se, ettei geelit ylipäätään pysy kynsilläni. Se pelko osoittautui onneksi turhaksi. Uskallan jopa mainostaa, että Cesarsin geeleillä ne on tehty ja nyttemmin myös huollettu.
Kynnet olivat 6,5-viikkoiset, kun yhtenä päivänä kauppakassien ja muiden kantamusten kanssa kotio tullessani onnistuin siirtämään kauppakassin koko painon yhden kynnen varaan, eikä varmasti jää epäselväksi, kuinka siinä kävi. Oikean käden keskarista irtosi geeli kynnestä kasvurajan puolelta, mutta ei hätää, ei edes kynsilakka haljennut.  Elämäni Suurin Rakkaus liima-annostelijan hommiin kynsiliimapurkin kanssa ja geeli takaisin kynteen. Avot, kyllä taas kelpaa.
VINKKI: Älä kanna kauppakasseja kynnellä.
Ihan siisti vasuri

Seuraavana päivänä vietettiin taas laatuaikaa harrastukseni parissa ja liimattiin vasurin peukun kynttä takaisin, ja pieni liimaus toiselle reunalle jo edellisenä päivänä liimatulle keskarille. Samassa hässäkässä liimasin pieniä riekaleita talouspaperia peukun kynteen koristeeksi ylimääräliimoja poispyyhkiessäni. Sen koristuksen piilotin myöhemmin China Glazen Liquid Leatherilla. Halpa ja nätti koristelu... not.
VINKKI: Talouspaperi ei välttämättä ole kaunis kynsikoriste. Riippuu tietysti kynsien omistajan omista mieltymyksistä.
Tässä välissä etusormesta harotti oma kynsi toiselta reunalta irti tipistä ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Tähän vaivaan pieni tippa liimaa korjasi tilanteen.
Kaksi päivää ennen huoltoa annostelin kissoille pussiruokaa kuppeihin ja yhtäkkiä kuului kilahdus. Kupissa oli jotain tummaa, ja ensimmäinen ajatus oli, että mistä siihen koppakuoriainen tupsahti. Lähempi tarkastelu osoitti, että koppakuoriainen ei suinkaan ollut koppakuoriainen vaan minun Butter Londonin British Racing Greenillä verhottu vasurin peukun kynsi. Tarkemmin sanottuna geeli tippeineen kaikkineen irtosi ilman ennakkovaroitusta ja pyytämättä. Eikä tehnyt edes kipeää. Paitsi sielussa. Snif.
Oikeankin käden peukku ehti saada jotain osumaa ja jouduin viilaamaan geelin pois. Oma kynsi oli kyllä myös haljennut, mutta onneksi huolto oli niin lähellä, että onnistuin säilyttämään sen ilman suurempia repeämisiä.
Surullisempi oikea

TILIKAUDENPÄÄTÖS: Ikää 9 viikkoa ja 3 päivää. Etusormi ja peukku liimattu kumpikin kerran, keskari kaksi kertaa. Peukut menetetty kokonaan. Katsotaan, saadaanko keskari vielä pelastettua. Muut kynnet edelleen käypäset ja tiukasti kiinni alustassaan.
Kaksi päivää ennen huoltoa lakat pois, runsain mitoin kynsikylpyä, Trind-tehohoitoa (varsinkin paljaille peukuille), kynsinauhaöljyä ja käsirasvaa ennaltaehkäisynä huollon aiheuttamaan rasituksen.
Tosin paras kynsilakkaystäväni hoitaa viilauksetkin niin huolellisesti, ettei kynsinauhavahingoista ole pelkoa. TerQi !!! =D
Mies jaksaa kärsivällisesti ymmärtää, että tässä vaiheessa on turha olettaa puolison ehtivän keskittyä mihinkään muuhun kuin kynsiinsä. Mies ymmärtää, tai ainakin antaa ymmärtää ymmärtävänsä. Kulta, MRS! <3
Keskarista viilattu ilmaantumiset ja halkeamat pois

VINKKI: Kynsiliimaa kynsilakan päälle = kombinaatio, mihin ei asetoniton kynsilakanpoistoaine tehoa. Asetonillinen vastaavaa + reilusti hankausta, ja kyllä lähtee. Lopulta. Voisiko kynsilakan päälle levitetyllä kynsiliimalla saada aikaiseksi kestolakkaus ??? ...hmmm... ;D

2 kommenttia:

kynsikkö kirjoitti...

Niin karua mutta totta :D

Lila Lakka kirjoitti...

Niinpä... =D Elämä on...