perjantai 7. kesäkuuta 2013

Haaste: 11 kysymystä

inkivaeaeri rupes tiedonhaluiseksi ja heitti kaksikin utelevaa haastetta.
Kiitoksia muistamisesta, ja yritän saada sen toisenkin jossain vaiheessa valmiiksi. =D
Täntyyppisen oon jossain vaiheessa tehnytkin, ja yritän nyt keksiä jotain uutta paljastettavaa.

Haaste menee siis näin:
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä,
joilla on alle 200 lukijaa.

Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
Haasteeseen pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
Ei takaisin haastamista!

Jaahans, aloitetaan...

11 asiaa minusta:


1. Rakastan ketsuppia. Mies irvii, että syön ketsuppia makaronilaatikon tai ranskalaisten perunoitten kera, enkä toisinpäin. Meillä onkin varsin kattava valikoima ketsuppia, sekä tietysti varastokappaleet tavallista ketsuppia, ettei ketsuppi koskaan lopu tästä talosta.
On noita jokunen kertynyt muitakin maustekastikkeita tai jotain niihin verrattavia tököttejä.


2. Meillä mies tekee ruuat. Mun kokkaukset on tyyliin: kaadan ranskalaiset uunipellille ja levittelen siihen lisukkeeksi kalapuikkoja tai kananugetteja. Ja DADAA, herkullinen ateria on valmis tuossa tuokiossa.


3. Mies on opettanut mua käyttämään monipuisemmin mausteita, ja niitä meille ostetaankin isoissa pakkauksissa, koska mies niitä myös runsaasti käyttää. Mun surkean pienet maustepurkit ovat jääneet lähes unohduksiin maustehyllyyn. Ainoastaan alakuvan vasemmassa reunassa olevat pippurihässäkät saavat huomiota, mutta ne mies onkin itse valinnut.
Mausteita olen oppinut käyttämään ja syömään mausteista ruokaa, mutta tulisuutta en edelleenkään pysty sietämään. Ehkä sekin joskus sitten niin.


4. Mies puolestaan on oppinut olemaan käyttämättä suolaa. Yhden kerran hän suolasi sapuskan niin huolella, etten pystynyt syömään sitä. Se olikin ainoa kerta, kun mulla on jäänyt miehen kokkailut syömättä. Haluan vielä sanoa, että hän tekee todella hyvää ja monipuolista ruokaa. ♥

5. Suolasta puheen ollen, olen itse ostanut koko elämäni aikana omaan kotiini omaan käyttööni suolapaketin vain yhden ainoan kerran, ja se ihme tapahtui vuonna 1991, jolloin muutin ihan oikeaan omaan kotiin. Senkin suolapaketin taisin lopulta lahjottaa äitille, joka ainakin aikoinaan, kun vielä oltiin tekemisissä, hölväsi sitä kyllä aika huolella. Kaikkeen. Paljon. Yöks.

6. Mulla on jatkuvasti erilaisia esineitä hukassa. Ison osan hereilläoloajastani etsin jotain. Yleensä etsiessäni esinettä A, löydän esineen R, jota etsin viime viikon tiistaina. Jos olisi enemmän säilytystilaa, ja voisi kaiken organisoida kunnolla ja kaiken oleellisen löytäisi helposti, mulla ois enemmän vapaa-aikaa vaikka lakata kynsiäni.
Puh ja pah, enhän mä ketään tällä huijaa. En pystyisi organisoimaan sellaista säilytysjärjestelmää, missä kaikki olisi paikoillaan ja aina helposti löydettävissä. Mä vaan yksinkertaisesti jätän esineitä paikkoihin, mistä en niitä enää löydä, ja joskus todella harvoin löydän etsimäni esineen sieltä, missä sen kuuluisi olla, ja sieltähän mä en tietenkään sitä käy ensimmäiseksi etsimässä.
Ensin myllään talon ympäri, ja sit kurkkaan sinne, missä sen pitääkin olla. Joskus yllätyn iloisesti. =D

7. Jokainen on hyvä jossain, ja mä oon paras unohtamaan. Joskus pompsahan istuinsijoilta ylös ja lähden tärkeän näköisenä kohti määränpäätä, tarkoituksena tietysti toimittaa joku juurikin olennainen asia juuri sillä hetkellä. Paitsi, että muutaman metrin rivakan kävelyn jälkeen pysähdyn, käännyn kannoillani, ja kysyn ääneen: "Mihin mä olin menossa?"
Palaan lähtöruutuun, ja toivon muistavanii sen todella tärkeän asian kotvasen kuluttua.

8. Mulla ei ole mitään aavistusta, kuinka iso osa unohtamistani asioista jää ikuisiksi ajoiksi unholaan.

9. Saatan siivota ja järjestellä päivätolkulla, tunteja joka päivä. Ihan kiva juttu, mutta yleensä en saa yhtään asiaa valmiiksi. Ainoa, mitä olen saanut aikaiseksi, on kaaos seuraavassa huoneessa ja sata keskeneräistä hommaa ympäri taloa.
Olen kuitenkin oppinut jollain asteella hyväksymään asian, ja osaan nykyään iloita myös siitä, että ylipäätään nousen jossain vaiheessa päivää sängystä. Elämä opettaa meille kovapäisimmille kovemman kautta. Kyllä se sieltä, ku tarpeeksi potkii. =)

10. Rakastan tätä vanhaa taloani. Täältä ei varmasti löydy yhtään suoraa kulmaa tai tasaista lattiaa. Se on opettanut minulle paljon uusia asioita, ja viimeisin on sen ymmärtäminen, että tämä talo on oikein hyvä talo, kaikista puutteistaan huolimatta ja vaikka nurkat ei ole suoria.
Olen ymmärtänyt, että minäkin olen ihan käypänen ihminen, vaikken olekaan kaikessa täydellinen ja jaksa tehdä ihan kaikkea. Täydellisyyden tavoittelu ja "vain paras on kyllin hyvää" -ajattelu vie liikaa voimavaroja, koska vähemmälläkin pärjää ihan hyvin, ja elämä voi silti olla tyydyttävää, antoisaa ja varsinkin helpompaa, kun laskee riman riittävän alas, mihin helpommin ylettää.
Ainakin saa useammin onnistumisen iloa.

11. Ensin aattelin, etten millään pysty löytämään näin monta asiaa ja että niitä on erittäin vaikea keksiä. Lopulta taisin taas pälätellä useampiakin asioita yhdessä kohdassa. =)

inkivaeaerin kysymykset ja niihin omat vastaukseni:

1. Miten ja minkä kanssa nautit uudet perunat?
Ehdottomasti sinappisilliä ja voita. Oikeaa voita. omnomnom

2. Mikä viimeksi ei menny niinku Strömsössä?
Olen oppinut antamaan itselleni aika paljon anteeksi, enkä enää kannan epäonnistumisia mukanani. Vaikkei kaikki menisi ihan prikulleen niinkuin piti, olen kuitenkin onnistunut siinä, että olen ylipäätään tehnyt jotain.

3. Kaupunki vai maaseutu; keskusta, lähiö, taajama vai ei naapureita viiteen kilometriin?
Mieluiten maaseudulle, mahdollisimman kauas naapureista. Meillä on lähin naapuri pellon takana, mutta näköpiirissä. Haluaisin vielä pöndemmälle.

4. Kuvaile unelmakotisi!
Harmaa vanha talo. Monta takkaa ja keittiössä puuhella. Lautalattiat. Lakkahuone. Keittiöprojekti.

5. Nettikaupat vai kivijalkakaupat? Miksi?
Jos puhutaan kynsilakoista, nettikaupoista ulkomailta tilaamalla olen hankinnoissa hillitympi.
Kerään wish-listaa näkemieni swatchien perusteella, ja teen maltillisen tilauksen, jossa on vain ne lakat, mitä todella haluan.
Kivijalkakaupasta lähtee usein mukaani kaikkea, mitä jo heti kotona ihmettelen, että miksi tämänkin kotio raahasin. Toisaalta tarvitsen joskus pikaista piristystä, ja sen saan välittömästi tehdessäni jonkun kivan löydön kivijalkakaupasta.
Vaatteet ja kengät käyn ostamassa kivijalkakaupasta, koska niitä täytyy sovittaa ensin.

6. Kolme tavaraa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle? (Nyt ei haeta tulitikkuja, taskulamppuja tms. selviytymisvälineitä, vaan niitä omia tärkeitä tavaroita.)
Aurinkolasit ja aurinkorasvaa suojakertoimella 50, olettaen, että autio saari sijaitsee jossain lämpimässä paikassa.
Jotain lilaa ehdottomasti, ja nättiä silmäniloksi. Korun ehkä.
Kynsilakan. Tai koko kynsilakkahyllyn, ettei lopu kesken, jos joutuu majailemaan kovinkin kauan.
Sekä lämpöisen viltin ja villasukat.
Tais tulla muutama ylimääräinen asia mukaan, mut teen lopullisen valinnan sitten, jos tilanne eskaloituu. ;D

7. Ootko festarieläin? Mikä on paras festari?
Ehdottomasti en. En ole koskaan hinkunut festareille, ja nuoruudessani olen ollut kerran festareilla vapaaehtoisesti. Sittemmin nykyisen työni kautta jouduin muutaman kerran töihin musiikkifestareille, en onneksi yleisön joukkoon, mutta sain riittävän käsityksen, ettei festarit todellakaan ole mun paikkani. Liian paljon ihmisiä, liian paljon humalaisia ihmisiä, liikaa meteliä, liikaa hulinaa ja hälinää. Todella ahdistavaa.
Tosin Truckers-festareilla tuli käytyä päiväsiltään useampana vuonna. Se on sitten varmaan se paras festari. =)

8. Kengät korolla vai ilman? Miksi?
Käyttäisin ehdottomasti korkokenkiä (kuitenkin melko hillityllä korolla), mutta ne on autoa ajaessa todella hankalat, joten yleisimmin mulla ei näe korkoja.

9. Syötkö lisäravinteita purkista? Jos, niin mitä?
D-vitamiini ja PiimaxC + kalkki D löytyvät kaapista. D-vitamiinin ostin tuomaan talveen piristystä ja Piimax kynsille. Kummankaan vaikutuksista en osaa kertoa mitään, koska useimmiten en muista niitä popsia, eikä niillä ole mitään vaikutusta kaapissa nököttäessään.

10. Mitä pelkäät? Onko sulla ihan fobiaksi luokiteltavia pelkoja?
Varsinaisesti ei ole fobioita. Sosiaalisten tilanteiden pelko on diagnosoitu, tais olla joku muukin.
Olen ihan riittävän estoinen ilman fobioitakin. =D

11. Mikä oli sun lapsuusajan lempilelu? (Jos sulla on se vielä tallessa, haastan sut myös ottamaan siitä kuvan ja lisäämään sen tähän!)
Mulla oli pupu. Ei mikään söpö pupu, vaan paremminkin jänis. Se oli puna-sini-valkoinen, ja amerikan lippu tuo mieleeni kyseisen jänön. Siltä puuttui muistaakseni silmä tai korva, enkä tiedä sen sijaintia enää, saattaapi olla tuolla vintilläkin.
Mutta eräs nalle on lapsuudestani vielä tallella, ja hän saa nyt kunnian poseerata tässä.
Hän on siis kotoisin jostain 1970-luvun puolivälistä noin suurinpiirtein.
Mulla oli aika paljon pehmoeläimiä, ja joka joulu tuli jokunen kaveri lisää.


Seuraavaksi keksimään 11 kysymystä:

1. Sininen vai punainen?
2. Poltatko kynttilöitä?
3. Luetko kirjoja?
4. Minkä kynsilakan ottaisit, jos saisit valita kaikista maailman kynsilakoista?
5. Minkä väriset verhot ja matot sinulla on tällä hetkellä?
6. Maistuuko paprika?
7. Grillaatko mielummin makkaraa vai pihviä?
8. Mieluiten possua, nautaa, kanaa, kalaa vai vihanneksia?
9. Milloin olet viimeksi ollut sairaalassa?
10. Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
11. Oliko hyvät kysymykset? =D

Vielä ne haastetut. Katsotaanpa, mitä omalta lukulistalta löytyy alle 200 lukijan blogeja, jotta saavat huomiota:

1. Looren / Glittersade
2. ellu / Converses and nailpolish
3. Ella / Delicacy nails
4. Maranen / Mustaa Kynsilakkaa
5. Jenni / I don't think twice, I just do..
6. Emmi / Pictures and Some Memories
7. & 8. Tuittu & Mimosa C. / Game of Polish
9. Sinini / Adventures in Sinilandia
10. Nanne / PinkkiPantteri
11. Veera / Life and Nails

Ja jotain menneistä tapahtumista oppineena jaan myös yhden Extra-arvan:
Honey-Bunny, joka tyksii vastailla kysymyksiin, saa napata haluamansa määrän kysymyksiä ja vastailla niihin niin halutessaan. Muut kohdat ei sido häntä. TerQi! ♥

Voin kertoa, että tämän haasteen kanssa väsytin itseni moneen kertaan, ennenkuin tästä tuli julkaisukelpoinen. Onneksi se on nyt valmis. Enjoy. =)

Hyvää viikonloppua! Elelkää ihmisiksi. ♥

6 kommenttia:

Looren kirjoitti...

Kiitos haasteesta, täytyy koittaa tehä tässä jossain välissä :D

Lila Lakka kirjoitti...

Ole hyvä! =)

Anonyymi kirjoitti...

xDD! etin itteäni listasta mutta kun ei löytynyt niin masennuin :( onneksi löysin itseni linkin takaa ;)

kiitos! :D

Lila Lakka kirjoitti...

hahahaaaa, mä ennakoin että Hepsuli haluaa taas vastailla. XDDD
Ole hyvä. ♥

Sinini kirjoitti...

Kiitos haasteesta! :D Musta ne on kivoja!

Lila Lakka kirjoitti...

Ole hyvä! =)
Kiva, että ilahdutti. =D