keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Tapoja ja tuotteita

Voisin esitellä sinulle omia tapojani hoitaa käsiä ja kynsiä ja tuotteita siihen. Tämä ei siis ole absoluuttinen totuus, vaan vuosi(kymmeni)en aikana minulle piintyneitä tapoja ja tottumuksia.
Lakkaan kynnet yleensä vain kerran viikossa. Joitain poikkeuksia on viime aikoina esiintynyt, mistä kerron myöhemmissä postauksissa lisää. Kerran viikossa siksi, että a) olen laiska, b) ajoitan lakkailun viikonloppuun, jollon ehdin/jaksan uhrata siihen aikaa, c) säästän kynsiä/sormien ihoa sekä d) geelikynsillä aika monet lakat pysyvät huomattavasti paremmin kuin luonnonkynsillä.

Kuvassa vasemmanpuoleisin puteli Citymarketista ensimmäisten geelikynsien laiton jälkeen ostettu elämäni ensimmäinen asetoniton kynsilakanpoistoaine. Hintaa en muista, mutta siitä tuskin aiheutuu kenellekään mitään vahinkoa. Pullossa lukee Elegant Touch, ja tatsi on niin elegantti, että tuskin muistaa elegantiltaan poistaa niitä kynsilakkoja. En siis suosittele, siksi pullo edelleen lähes täynnä. Yritän muistaa joidenkin muutenkin itsekseen irtoavien lakkojen poistoon käyttää tämän pois, mutta harvat lakat on niin surkeita, että ansaitsisivat tämän eleganttia tatsia.
Pumppupullon tilasin ihanasta eBaysta, maksoi alle kaksi euroa kotiin kuljetettuna. Ihanuutta!!! Suosittelen lämpimästi kaikille pumppupulloa. Sisältönä Sokoksen 3+1 -päiviltä Maybellinen vihreä kynsilakanpoistoaine, 5 EUR, mihin olen ollut tyytyväinen. Toimii ja tuoksu miellyttää hajuaistiani. Suosittelen.
Monessa blogissa on kerrottu Lidlin kynsilakanpoistoaineesta pumppupullossa, mikä käsittääkseni maksaa pari euroa. Itse en ole sitä kokeillut, mutta siihen hintaan kannattaa varmaan kokeilla. Minunkin, ja aion sitä myös kokeilla.
S-ryhmän X-tra tuskin paljon esittelyjä kaipaa. Olen käyttänyt sitä vuosia, toimii, tekee tehtävänsä ilman snobbailuja ja elegantteja tatseja. Suosittelen. Ainoa ryppy tähän vuosia kestäneeseen rakkauteen tuli tipillisten geelikynsien kanssa. Tarkoituksena poistaa glitterilakat, ja nokkelana tyttönä otin X-tran käyttöön, että selviän urakasta vähän ripeämmin. Lähti kyllä glitterit, mutta niin suli tipeistäkin pinta ja sulatti vanulapusta haituvia itseensä. Melkoset partakynnethän siitä sitten syntyi. Vanuhaituvien irrottelussa tipeistä meinasi usko loppua illan aikana, vaikka se ei tietenkään mikään uskonasia ollutkaan. En siis suosittele tipillisiin rakennekynsiin.
Lakanpoiston jälkeen pyrin tekemään kätösille kuorinnan, mikä jostain syystä tahtoo "unohtua", vaikka kuorinta-aine on kynsilakanpoistoaineiden vieressä vessassa, missä jokatapauksessa vietän kynsilakanpoistoon kuluvan ajan, eikä kuorinta kuluta aikaa kuin sen pari minuuttia. Oikeanpuoleisin puteli tällä hetkellä käytössä oleva Oriflamen Hand Scrub. Sisältää mantelinkuorta ja toimii. Suosittelen.

Kuvassa kynsienhoitosalkkuni ja vieressä hoitotuotteita, joita en säilytä tässä pienessä salkussa.
Salkussa käytössä olevat viilat, bufferi, kynsisakset (eBay-pakettien avaamiseen), kynsileikkureita, puutikkuja, cuticletoolit (ei näy kuvassa, säilytyspussi näkyy punaisena kaariviilan ja vaaleanpunapäisten kynsisaksien välistä), "cutternipperit" eli kynsinauhaleikkurit, varpaanerottimet, yksi pieni meikkipeili (???) ja pinsetit. Ainakin. Niin ja hakaneula (???), en tiedä itsekään miksi, mutta hyvähän se on olla tallessa, jos joskus tarvitsee.
Salkun vieressä nutullaan keltainen Oriflamen Nailfood, mikä odottaa käyttöajankohtaansa. Sen takana käytössä parhaillaan oleva yllättäen lila Sally Hansen Cuticle + Nail Oil sudillisessa pullossa. Sallyn virallinen säilytyspaikka on käsivoiteiden kanssa sängyn välittömässä läheisyydessä, mistä ne illalla helposti tavoitan, kun rauhoitun ennen nukkumaanmenoa kynsiblogeja lueskellen, öljyn ja käsirasvan keralla. Sallyn vieressä parhaalta kynsilakkasähköpostiystävältäni lahjaksi saamani vaaleanpunainen, herkullisen tuoksuinen kynsinauhaöljy odottaa Sallyn loppumista ja käytöönottoaan Sallyn jälkeen. Olikohan se Mimaxilta???
Matala purkki ikivanha Yves Rocherin manteli-kynsivoide, jäänyt vähemmälle käytölle uusien tuotteiden tieltä, pitäisi käyttää loppuun, tai heittää roskiin kuleksimasta. Trindin putiloiden vieressä ikivanha Oriflamen kynsinauhavoide, jolla käyttöä on ollut ja tuubi lähenee jo loppuaan, mutta riittoisuus on ollut kiitettävä. Pitäisi tuokin tuubin loppu käyttää pois.
Trindin tuotteiden takana Oriflamen Softening Hand Bath & Massage Oil sekä Hand Soak. Kuorinnan jälkeen laitan yleensä kätöset kylpyyn, ja silloin näitä tarvitaan. Tilasin eBaysta soak off -kulhot, joissa on mukava kätösiä kylvetellä.
Kuvassa Trindin paketti, minkä ostin Hobby Hallista 30 eurolla, normihinta muistaakseni noin 46 EUR. Ei paha. Pakettiin kuuluu ylemmässä kuvassa näkyvät Cuticle Remover, jonka vuoksi oikeastaan paketin hankinkin, Cuticle Balsam, Nail Balsam ja Nail Repair. Sekä Hand Repair -käsivoide, pari puutikkua ja Trindin ihmeviila, sekä "Kaikki mitä sinun tulee tietää käsien ja kynsienhoidosta" -vihkonen, missä on mm. selkeät ohjeet tuotteiden käyttöön. Todella kätevää. Tikut ja viila on vielä käyttämättömiä, mutta muita tuotteita käytän kynsikylvyn jälkeen ennen kynsien lakkaamista.
Näillä eväillä päästäänkin ehkä jo lakkaamaan kynsiä ... =)


Ei kommentteja: