maanantai 13. toukokuuta 2013

Komuutti tuli taloon


Huhuu, onko täällä enää ketään ??? =D
Ooo... kaikki uskolliset elämäntoverit ja muutama uusi kurkistelija. Ihanaa !!!
Tuli mieleen sanaa ihanaa kirjoittaessani, että kummityttöni sanoi parivuotiaana "ihnanaa".
Hän muutenkin keksi ihan oman suomenkielen. Kissa oli tissa ja pieni oli piemi.
Jouluna hän toivotteli iloisesti kaikille: "Onnea joulua!"
Vähän jo isompana, oisko ollut reilun 10-v, hän tohkeissaan esitteli mulle CD-levyjään ja kertoi innossaan, että isänsä polttaa hänelle niktvistiä. Kummityttö jatkoi touhottamistaan ja lähti hakemaan huoneestaan jotain muuta esiteltävää. Katsoin pöydän ääressä vastapäätä istuvaa ystävääni eli kummityttöni äitiä kysyvästi, joka vastasi katseeseeni, ettei  hänellä todellakaan ole mitään hajua, mikä tämä niktvist on. Mietin, että se on varmaan joku uusi nuoriso idoli: Nick Twist, tms.
Joo, ei ollu kyseinen herra. Se oli Nightwish. Ai että naurettiin kun asian laita meille selvisi jossain vaiheessa.


Asiasta kukkaruukkuun, tai siihen komuuttiin nyt lähinnä.
Tarkkasilmäisimmäthän jo ymmärsivät, että kyseessä ei kuitenkaan ole ihan puhtaasti komuutti eli pesupöytä, mutta en tiedä, mikä tämä huonekalu oikein on, joten kutsuin sitä komuutiksi, tai se on vain yksinkertaisesti: "kaunis". Joku huonekalu tämä kuitenkin on, ja löysin sen rakkaan ihanan mieheni kanssa kolutessamme kirpputoreja taas erään kerran. Samalta kirppikseltä mies löysi itselleen erään työkalun, ja lauantaina lähdimme sitä varta vasten hakemaan. Koska ihana mieheni tekee lähestulkoon kaikkensa tehdäkseen minut onnelliseksi, hän lupasi mulle kyseisen huonekalun, koska olin ihan villinä siihen. En ole koskaan nähnyt moista mööpeliä.
Onko sulla mitään tietoa, mikä tämä oikeasti on, ja oletko nähnyt tällaista ennen?


Korkeutta tällä ihanuudella on 61 cm ja päältä koko on 40 x 40 cm.
Kansi avautuu sivulle, ja sieltä paljastuu lokerikko. Lokerikon takareunassa olevan reunasta reunaan ylettävän lokeron syvyys on 16 cm ja pienempien lokeroiden syvyys on 6 cm.
Etureunasta avautuu kaappi klaffinomaisesti.
Lokerikko lähtee kokonaan irti nostamalla ja se pysyy paikoillaan mööpelin sisällä pienten nuppien varassa, eli lokerikon poistaessa, ylhäältä näkee kaapin pohjalle.


Mööpeliin maalipinta oli hieman kärsinyt ja kellastunut, joten eräällä shoppailureissulla muistaakseni Motonetin alelaarista bongaamamme ja mukaan haalimamme spraymaalit pääsivät viimein tositoimiin.


Jos tämä oli ensin "kaunis", nyt se on ihan "superkaunis". Voin kertoa, että ensimmäisen kerran nähdessäni sen maalattuna, mua herkisti taas ihan kyyneliin asti. Nooh, pitemmän aikaa päiväkirjaani seuranneet ei siitä varmaan kovin suuresti hämmästy, koska muahan herkistää hyvin monet asiat. =D


Lisäksi mies oli jo aikaisemmin tuonut mummolastaan vanhan valkoisen kaapin, koska meillä ei ole mitään lääkekaappia, ja sellaista on kuitenkin kovasti meillä kaivattu. Kaappi oli valkoiseksi maalattu ja siinäkin oli maalipinta jo parhaat päivänsä nähnyt. Olimme sitä jo varmaan ainakin vuoden päivät jutelleet, että kaappi pitäisi maalata ja ottaa käyttöön. Nyt kun miehellä oli maalausinspiraatio päällä, hän sipaisi kaapin samalla sävyllä.


Kaapin sisustan rakas mieheni sipaisi hopealla spraymaalilla, mitä oli jämiä talliin jäänyt.
Saatiinpa taas vähän rojua sekä uuteen elämään kauniin värisinä että jämämaaleja käytettyä.


Siinä ne söpsät nyt on porukalla. Kaksi kaunista. Olen niin kovin kiitollinen näistä ihanista esineistä.
Mies vielä itse sorvasi kumpaankin uudet nupit. Kyllä on kaunista. Kiitos rakkaani. MRS ♥
Samaiselta kirppikseltä lähti mukaan myös pari lasiesinettä. Sininen luultavasti jälkiruokamalja ja toinen tuikkulyhty ... lila. Nyt saa hämmästyä... ;D


Haluan vielä kiittää kaikkia ihania blogiystäviäni ja kynsilakkaystäviäni, jotka ovat laittaneet mulle ihania viestejä tämän blogihiljaisuuden aikana, ja tietysti niitä jotka ovat ilmaisseet kaipailleensa postauksiani IRL. ♥
Tilanne on nyt se, että olen ohjannut vähäiset voimavarani puuhaamiseen tosielämässä, ja kaikkeen ei voimat ja keskittymiskyky tahdo riittää. Olen kyllä ottanut koko ajan vähäisistä lakkauksistani valokuvat, että kunhan saan kuvat muokattua ja tekstit valmiiksi, voitte varautua päiväkirjamerkintätulvaan. Varsinainen tsunami on sillä saralla tulossa. Pitäkää varanne.
I'll be back. =D

15 kommenttia:

SaraCupCakez kirjoitti...

Jeeee, uusi postaus! :D

Vähänkö näyttää ihmeelliseltä toi uusi 'hökötys' :D Se on kyllä hieno! :3

Teanna kirjoitti...

Oi mitä ihania löytöjä! Ja kiva kun oot tullut takaisin, ehtikin tulla jo ikävä!<3

Sissi kirjoitti...

En tiedä mikä tuo "komuutti" on, mutta veikeä kapistus! Kivoja löytöjä ootte tehneet. Toivottavasti voit hyvin <3

rose86 kirjoitti...

Oo, hienoja löytöjä! :)
Meillä puoltoistavuotias on sitä mieltä että pallo on lällä :)

Lila Lakka kirjoitti...

Sara: Jeeeeeeeee! Tämä postaus valmistuikin ennätysajassa. Muutama muu on vienyt "vähän" pitemmän aikaa, mutta jospa ne sieltä vielä valmistuisi. =D
On se hieno! ♥

Teanna: Samaa mieltä, mahtilöytö! =D
Kiitos ihana kynsilakkaystäväni, ehkä tämä vielä tästä iloksi muuttuu. ♥

Sissi: En tiiä, pitäiskö lähettää kuva johonkin antiikkilehteen, jos joku tietäisi. Aika mystinen kapine. =D
Kiitos ihana kynsilakkaystäväni, parempaan suuntaan ainakin menossa. ♥

Rose: Eiköstä olekin! =)
haha, kummityttö tais olla juurikin sen reilun vuoden ikäinen, joten taitaa olla yleistä keksiä oma suomenkieli siinä iässä. =D

eekku kirjoitti...

Kivoja löytöjä ja ei kyl tietoo mikä toi uusi kapistus vois olla alunperin ,mut jos löydän niin vinkkaan =)
Mua kiehtoo kaikki antiikki vanhat astiat,ym

Riitta A kirjoitti...

Ihana uusi väri kaapissa ja "ihmekaapissa" ;D Ei mitään käsitystä missä tuollaista kaappia on käytetty, mut kivan näköinen se on.

Lila Lakka kirjoitti...

eekku: Vinkkaa ihmeessä, jos tapaat samanmoisen. =)
Usein vanhoista esineistä täytyy vaan nähdä sen rujon ulkokuoren yli sen todeellinen kauneus. Mulla ei hirveesti vanhoja määpeleitä ole, kun liian usein hinta tulee vastaan. Onneksi joskus tekee hyviä löytöjä. =)

Riitta A: Samaa mieltä, väri on kyllä ihan kohillaan. Tuossa ne nyt edelleen töröttää keskellä olohuonetta, ja mä niitä käyn siinä hetken päästä ihailemassa. =D

Lunalii kirjoitti...

Hassun ja kätevän näköinen vekotus, sana komuutti ei kyllä kuulosta tutulta :D
Ihnanaa kun taas postailet <3

Leilailii kirjoitti...

Voisikohan tuossa lipastossa(?) säilyttää kynsilakkoja tai koristeita? :)

Bambi kirjoitti...

Hauskan näköinen kaappi! En ole tuollaista aikaisemmin nähnytkään :O

Ja ihan on sinun näköisiä nyt kun saivat lilan pinnan itselleen!

Niin ja, ihana kuulla sinusta <3

Lila Lakka kirjoitti...

Lunalii: Komuutti on sellanen pesukaappi, vähän korkeampi kuin tuo, ja sieltä löytyy kannen alta pesuvati ja alakaapista vesikannu. Noin yksinkertaisuudessaan. =)
Malamuutti sitten taas on koira, arktinen vetokoira. ;D
Ihnanaa, kun käväsit kurkistamassa. ♥

Leilailii: Voisi. Helposti. Oon tässä nyt pari päivää arponut, mitä sinne laittaisin, ja tällä hetkellä mieli ois sijoittaa sinne käsirasvakokoelma ja käsienhoitotarvikkeita. =)

Bambi: Eikö totta, on se hassu peli. =D
Väri on nyt ihan täydellinen.
Kiitos Bambiliini, kiva kun poikkesit. ♥

Emma kirjoitti...

Jee kiva kuulla sinusta! Äimistelen tuota ihmetyskaappia, enkä keksi millään mikä sen käyttötarkoitus vois olla. Tai ehkä se on alunperinkin käsirasvakaappi! Joo! Sovitaan niin. Hauska ja mielenkiintoinen se ainaki on :)

Sonja kirjoitti...

Ihme kaupunkilaisia kun eivät tiedä mikä on komuutti! Tai siis meillä päin kommuutti vaan saattaapi johtua murteesta :D Oon aika ylpee ittestäni että tiedän kyseisen huonekalun merkityksen melkein 16-ikäisenä kun kaikki aikuisetkaan ei tiedä! Meillä oli tosiaan komuutti, semmoinen sinivihreä, jossa oli alhaalla kaappi ja ylhäällä vino (niimpä, tyhmää kun siinä ei voi pitää mitään) kansi ja sen alla sitten se säilytystilahöskäpöskä. :)

Lila Lakka kirjoitti...

Emma: Jeeeeeeeeee! =)
Joo! Mä vähän veikkaan, että se on nimenomaan käsirasvakaapiksi valmistettu. Nyt se on sängyn vieressä tän läppärin alla, ja jos meillä joskus sänky on niin, että saa yöpöydät kummallekin puolelle, niin siitä tulee mun yöpöytä. =)

Sonja: Taitaa komuutit olla tänä päivänä aika harvinaista kalustusta nykykodeissa. =)
Kyseinen yksilöhän ei ole komuutti, vaan käsirasvasäilytyskaluste. ;D