maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tarinaa Lilan lakoista ja kynsistä

Pieni blogini täyttää tänään vuoden.
Jännä juttu. Mulla ei yleensä riitä kärsivällisyyttä harrastaa yhtään mitään pitkäjänteisesti.
Yleensä en viitsi ees alottaa, ku tiiän, että se loppuu yhtä lyhyeen kuin kananlento.
Kynsiä olen lakannut ihan kakarasta eli yläasteelta asti, mutta koska mun luonnonkynnet on kautta aikojen menneet aina talvisin niin huonoon kuosiin, katkeilee ja repeilee, eikä niitä viitsi siinä kunnossa paljon lakkailla, harrastukseen tuli joka vuosi pyytämättä ja yllättäen pakollinen tauko.
Tästä syystä lakkaharrastus on varmaan pysynyt matkassani näinkin pitkään.
Yläasteenaikaisista kynsilakoista muistan ainoastaan sen, ettei mulla ollut ainakaan punaista kynsilakkaa. Opiskeluajoilta muistan sen, että mulla oli sininen (jonka lasken mun ekaksi kynsilakaksi, merkkiä en valitettavasti muista), keltainen, musta ja vihreä kynsilakka. Ei siis edelleenkään punaista. Puhtaasti punaista mulla ei ollut siitä eteenpäinkään, mutta jotain viininpunaista ja vaaleanpunaista oli jossain vaiheessa. Vasta nykyisen elämänkumppanini myötä punaisia kynsilakkoja on ilmaantunut minunkin kynsilakkahyllyyni syystä, että hän tyksii tietynlaisista punaisista.
Ja ei siinä mitään, hyvä sävysilmä hänellä onkin punaisen suhteen.

Yves Rocher Soleil Cuivre Ardent

Tän hetkisistä kynsilakoista vanhin on ranskalaiselta rakastajalta eli Yves Rocherilta, ja sävyltään kupari. Se on ollut mulla ainakin vuodesta 1998 eli noin 15 vuotta, ja se on edelleen ihan soiva peli. Yritin googlailla tätä kaikilla mahdollisilla sanoilla, mutta en vain löytänyt. Sävyn nimi saattaa olla Cuivre Ardent eli suomeksi suunnilleen "Liekehtivä kupari", tjsp.
Pullo on vaan kovin pieni, 7 ml, etten ole raatsinut sitä usein käyttää, mutta täytyy varmaan tehdä siitä "In loving memory" -päiväkirjamerkintä joku kerta tässä, kun on vielä aurinkoa ja kun se vielä toimii.

Oriflame Pure Colour Burgundy, Purple pink, Dark purple ja Pearly purple

Eräs ystäväni on myynyt Oriflamen tuotteita reilun parikymmentä vuotta, joten Oriflamen lakkoja mulla on ollut aikojen saatossa useampiakin. Niistä ei oo jäänyt paljoa hyvää kerrottavaksi jälkipolville. Liian usein hyvin huonosti levittyviä, heikosti peittäviä ja kaljuuntuvia, varsinkin vähänkään shimmeriset, sekä liian nopeasti pulloonsa kuivuvia lakkoja. On niitä tuolla hyllyssä nytkin jokunen. Ne pitäisi tikuttaa ja katsoa, minkä saa jo taas heittää roskiin, ja miettiä ihan tosissaan, mitä niistä meinaan jatkossa koskaan käyttää, vai laitanko myyntiin tai muuten jakeluun.
Mua ärsyttää näissä pulloissa ensinnäkin iso korkki ja lyhyt suti. Lakatessa mä en näe yhtään korkin taakse, mihin sudilla tavoitan, kun korkki peittää näkyvyyden. Eli suttaa ensin ja siirrä sit korkki pois näkemäalueelta ja tarkista, mihin lakka osui. Yritä uudella sutasulla tavottaa kynsi sieltä, mihin et edellisellä sutasulla tavottanut.
Toisekseen laatu on täyttä p***aa. Kolmanneksi mua ärsyttää OF:n tapa nimetä sävyt.
Esitteessä niillä on ihan kokonaiset ja ymmärrettävät nimet, mutta kuka niitä muistaa ???
Näissä pulloissa lukee: BURGUNDY (no joo, vielä ihan ymmärrettävä), PURPLE PNK (purple pink?), 1DRK PURPLE (dark purple?), 1PLY PURPLE (??? no googlasin, ni pearly purple),
LAVEND (googlasin: lavender).
Ääliöt.
Giordanissa on parempi suti sekä sudin leveyden ja pituuden, sekä korkin muodon vuoksi, mutta koostumukseltaan se on samaa kakkaa kuin tossa toisessakin pullossa

Oriflame Giordani Gold Soft Lilac ja
Pure Colour Lavender

Oriflamet saivat tässä päiväkirjamerkinnässä erityisen huomion, koska niitä on merkkinä ollut mulla varmasti kaikkein pisimpään. En muista, mitä kaikkia kynsilakkamerkkejä mulla on vuosien saatossa ollut, mutta onhan noita ollut ihan kiitettävä kirjo.
Ensimmäinen China Glazeni on Spontaneous. Oiskohan OPI ollut Lucky Lucky Lavender.
Eka Dior on Forget-Me-Not, ja Chanel on Peridot.
Alla oleva kuva otettu kynsilakkapäiväkirjani alkumetreillä, eli ainakin nämä lilat lakat mulla oli jo ennen sitä. Siis liloista lakoista. Tämä kuva on myös ensimmäisessä päiväkirjamerkinnässäni sekä mun profiilikuvana Bloggerissa ja FB:ssa.


Ensimmäiset geelikynnet teetätin tammikuussa 2012. Varsinaisesti lasken rakennekynsieni yhtämittaisen olemassaolon keväästä 2012, se oli jotain maalis-huhtikuuta, kun ihana ystäväni ne mulle laittoi. Jos en hyvin paljoa valehtele, ni tais olla 15.4.2012. Siitä lähtien mulla on ollut yhtäjaksoisesti geelit kynsillä, lukuunottamatta muutamaa irronnutta geeliä, joka on seuraavassa huollossa korjattu.

Tänään pieneen blogiini on kertynyt yhteensä yli 16700 sivun katselua. Ennätyspäivä sivujen katselussa oli, kun Glitz & Glam -Minna linkitti tässä eräänä päivänä pienen blogini saadessaan mieheni tekemän sutitelineen lahjaksi ystävältään, eli 184 sivunkatselua. Muita mainitsemisen arvoisia linkkauksia olen saanut Passion for Nails -Suvilta (noin 150 sivunkatselua/linkitys/päivä) sekä miittipostauksien yhteydessä (noin 100 sivunkatselu/päivä), kun onnistuin jotenkin pääsemään (suhteilla, kuten joku miitissä sanoikin) melkoisen kunnioitettavaan kynsibloggaajien joukkoon toukokuussa.
Huh huh, se oli jännää, sanon mä.
Jostain ihmeen ja kumman syystä myös eilinen arvontamainostuspäiväkirjamerkintä sai ennennäkemättömän suosion, vaikka julkaisin sen vasta iltapuolella vuorokautta.
Eilisen sivunkatselut 174, vaikka sunnuntai on yleensä kaikkein hiljaisin katseluitten suhteen.
Normaali sivunkatselumäärä on ollut pitkään noin 50-70 sivunkatselua/päivä.

Kurkistelijoita on kertynyt 78 uskollista elämänkumppania, kun juurikin perjantaina joku ikäväkseni poistui keskuudestamme. Toivottavasti hän siirtyi vain lukemaan Bloglovinin kautta.
Viime vuodelta siivottu määrä päiväkirjamerkintöjä on 129, ja tämän vuoden siivoamaton saldo tämä päiväkirjamerkintä mukaanlukien 85. Siivoamaton tarkoittaa sitä, että poistelen aina kuukauden vaihtuessa mm. parin kuukauden takaiset arvontamainokset ja mitä lie muuta turhanpäiväisyyttä, mitä olen blogissa julkaissut.

Jaa, ja mitähän muuta.
Alkuperäinen blogin nimi oli lyhyesti ja ytimekkäästi: Lilaa lakkaa. Vasta taannoin lisäsin blogin nimeen yhden sanan, mikä tuli mieleeni erästä päiväkirjamerkintää kirjoittaessa, ja nyt kynsilakkapäiväkirjani on nimeltään Lilaa lakkaa ja elämää, koska kirjoitan aika usein kaikenlaisesta lilasta, mitä tielleni kulloinkin on sattunut osumaan. Toivottavasti myös ne jaksavat kiinnostaa sinua, ihanainen kurkistelijani.
Picasaan on kertynyt satoja valokuvia, ja olen blogia varten ottanut monikertaisen määrän kuvia saadakseni valita päiväkirjamerkintään aina mielestäni parhaat otokset sinun iloksesi.
Vaikeuksiakin on ollut, kun Blogger lopetti siirtämästä kuvia, ja jouduin opettelemaan kuvien siirron Picasan kautta. Sekä oman läppärin sekoaminen, jolloin muutamat kynsikuvat jäivät sinne panttivangiksi ehkä ikuisiksi ajoiksi. Sen jälkeen omin itselleni miehen miniläppärin, ja jouduin työpaikalla muokkaamaan päiväkirjamerkintöjä, koska en vanhoilla silmilläni tahtonut nähdä niin pienestä ruudusta mitään. Joskus tossa tais olla helmikuuta, mies osti mulle uuden läppärin oikein isolla näytöllä, 17,3 tuumaa, ja tällä bloggaminen sujuu kuin tanssi. =)

Vuosi. Vuosi on taaksepäin katsottuna hyvin lyhyt aika, mutta vuosi sitten en olisi uskaltanut ajatella,
että vielä vuoden päästä olen tässä kirjoittamassa tätä samaa blogia.
Vuoden aikana olen saanut paljon uusia kynsilakkaystäviä, joiden kanssa olen saanut puhua loputtomasti kynsilakkaa, ostaa/myydä/vaihtaa ja tehdä kynsilakkakimppatilauksia.
Kynsilakkakokoelmani on kasvanut uskomattomiin mittoihin, ja niiden lukumäärää ei tiedä kukaan. Tikutusprojekti on edennyt hitaasti mutta varmasti, ja tikkuja on tähän mennessä maalattu arviolta jotain 200-250. Jossain vaiheessa aloitan tekemään tikkujen avustamana päiväkirjamerkintöjä lakkakokoelmasta, ja niiden edetessä lakkojen kappalemäärä selkiytyy mullekin.

Sitä ootellessa, haluan kiittää nimenomaan sinua, joka jaksoit lukea tänne asti loputonta ajatusten virtaani, että juurikin sinä olet täällä lukemassa höpötyksiäni.
Yritän taas kehittää jotain tempausta asian kunniaksi jossain vaiheessa.

Oikein mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!
Palataan aiheeseen. Lila laaaaaaaaaavs juu. ♥

32 kommenttia:

Belegwen kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! :D

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos oikein paljon !!! =D

Lunalii kirjoitti...

Kiva postaus! Onnea sekä ihanalle Lilalle että ihanalle lilalle blogille <3

Lila Lakka kirjoitti...

hih, jotenkin taas innostuin enemmän kuin oli tarkoitus. ;D
Kiitos paljon !!! ♥

rose86 kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! :)
*Ojentaa palan kakkua*

Liisa kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! <3

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos kiitos! ♥
Oih, tää noli tätä mun lemppari-ällömakeeta-suklaakakkua... omnomnom... =D

Miracle kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! :) Osaatko sanoa millanen prosentti määrä suunnilleen noista sun 200-250 lakasta on niitä liloja? :D

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos !!! ♥
En oo tosiaan tarkkoja lukemia laskenut, vaikkakin tarkoitukseni on jonain päivänä itsekin tietää tarkat lukemat. Tikutin alkuun keltaiset, vihreät ja osan duo- ja multichromeista. Sitten alotin tikuttaa punaisia, mutta jossain vaiheessa siirryin tikuttamaan merkkien mukaan, eli otanta ei ihan vastaa totuutta, koska lähes kaikki punaiset on tikutettu. Suurinpiirtein voisin arvioida, että noin kolmasosa on liloja. =D

Tiia Minttu kirjoitti...

Onnea synttärien johdosta! :)

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos! =)

Mari kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! :)

Bloh kirjoitti...

Onnea ensimmäisestä vuodesta, ja tulkoon vuosia vielä lisää :)

Sissi kirjoitti...

Onnittelut yksivuotiaalle:) Kiva historiikki!

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! ♥
Tässä kohtaa oli sopiva hetki muistella menneitä, kun en muista olenko lakkailuhistoriaani sen kummemmin valottanut. =)

Annukka kirjoitti...

Hurrrrrjan paljon liloja synttärionnitteluja ♥♥♥.

Leilailii kirjoitti...

Kiva postaus ja onnea! :)

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos hurrrrrrrrrrrrjasti !!! ♥♥♥

Bambi kirjoitti...

Hurjasti onnea 1-vuotiaalle.

Tää oli tosi kiva postaus ja historiikki harrastuksesta. Bambi tykkää Lilasta <3

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos! Lila tyksii Bambiliinista! ♥

Emma kirjoitti...

Ihana postaus, ihana Lila! Sylin täydeltä onnea :)

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos ihana Emma! ♥

~Piia kirjoitti...

Onneee, haleja, pannaria, hilloa, vaniljasoosia, dr.pepperiä, karjalanpiirakka, teetä, kaikkea lilaa, timantteja ja Haisuli sun iiiiiiiiihanalle blogilles. OOT PARAS! Toivottaa Paras Kynsilakkaystäväsi <3

SaraCupCakez kirjoitti...

Paljon onnea 1-vuotiaalle! :)

Eve kirjoitti...

Erittäin paljon onnea yksivuotiaalle :) Ja oli kyllä tosi mukava lukea tällainen "vuosi-kertomus", tuntuu etten kyllä itse saisi näin fiksua tekstiä aikaiseksi :) <3

Lila Lakka kirjoitti...

Piia: haha, kiitoksia oikein rutkasti paljon !!! ♥
Siinä yksi, joka tietää, mikä saa Lilan onnelliseksi... ;D

Sara: Kiitos! ♥

Eve: Kiitos! ♥
hih, yllätys itsellenikin, jos jotain fiksua tupsahti tästä päästä. =D

inkivaeaeri kirjoitti...

Jeij, hurjana onnea, ihana Lila! <3

Lila Lakka kirjoitti...

Jeij, kiitos hurjana! ♥

Mummo Kirjoittaa kirjoitti...

Laitoinko minä jo yhden viestin tänne - noh: onnea 1-vuotiaalle ja kiitos rohkaisusta kynsien lakkaamisen aloittamiselle! On ollut mahtavaa lukea harrastuksen alkua ja seurata sitä blogissasi.

Lila Lakka kirjoitti...

Tuolla toisessa päiväkirjamerkinnässä näkyi olevan toinen viesti. =)
Kiitoksia onnitteluista, ja olen nöyrä ja hyvin otettu tällaisten viestien ja ajatusten edessä.
Tuntuu hyvältä, että olen voinut olla innostamassa tämän mielettömän antoisan ja monipuolisen harrastuksen pariin. ♥

Minna kirjoitti...

Onnittelut 1-vuotiaalle näin jälkijunassa. :)

Kiva kuulla, että oma blogini jäi toistaiseksi Lilaa lakkaa ja elämää -blogin historian tilastoihin. :D

Lila Lakka kirjoitti...

Kiitos Minna! =)

Glitz & Glam johtaa edelleen liikenteenlähteissä tilastoja, että melkoinen sutina sieltä suunnasta on käynyt. Kiitän siis edelleen linkityksestä! =D